Qui sóc?

SMarc Pidelaserra - periodista i assessor de comunicació - perfilóc periodista de vocació i assessor de comunicació de professió. Actualment em dedico a la consultoria professional de comunicació a empreses dins el despatx Gemap|IUS. He treballat en diversos mitjans de comunicació, en especial de ràdio i d’internet, i en aquest darrer mitjà és on he trobat el meu lloc al món. M’he especialitzat en comunicació digital i ara intento aplicar els meus coneixements per democratitzar la xarxa.

Vaig néixer a Barcelona l’any 1984, i després de viure tres dies a la clínica vaig anar a la que seria casa meva fins a dia d’avui, la meva estimada Viladecans. Com a bona ciutat de l’Àrea Metropolitana, és plena d’energia, de contrastos, matisos i contradiccions, i jo sóc una mica així també.

Els meus pares em van dir de petit que tenia una facilitat extraordinària per escriure i explicar coses, i m’ho vaig creure i ho he intentat potenciar des d’aleshores. Així, vaig llicenciar-me en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, on vaig cursar una especialització d’una de les meves grans passions: la política. Sempre m’ha agradat qüestionar-me el perquè de les coses, en especial de les que ens fan viure junts. La política institucional, les ideologies, el comportament electoral, etc. han estat una atracció per mi, fins el punt que sóc Màster en Màrqueting Polític i Electoral, i també postgraduat en Comunicació en Governs Locals, ambdos estudis realitzats a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials. Sóc un ferm defensor del municipalisme i la nova governança.

Presentació - Marc Pidelaserra - periodista i assessor de comunicacióDesprés de passar per les redaccions de Catalunya Ràdio i Ràdio Barcelona – SER com a becari, el meu primer contracte amb cara i ulls va ser al 324.cat, que feia pocs anys que estava en marxa. Em va agradar tant treballar a internet i anar descobrint totes les possibilitats que tenia, que paral·lelament em vaig engrescar en un projecte de comunicació al Baix Llobregat que acabaria resultant La Premsa del Baix. Vaig descobrir els CMS, el posicionament, el ROI, i un munt d’acrònims més que necessitava ordenar. Vaig cursar el Màster en Comunicació Digital del Instituto Universitario de Posgrado, i des d’aleshores que vaig millorant més i més en el màrqueting online.

D’aquí em ve l’interès en la comunicació empresarial. Ara mateix és la meva principal ocupació, desenvolupant plans de comunicació i estratègies de social media per millorar el posicionament a internet de les empreses. Els nous passos han estat dominar tot l’entorn de WordPress i la creació de pàgines web, i les eines de Google per millorar el SEO i realitzar campanyes de màrqueting.

Tot plegat fa que la comunicació m’apassioni, que internet m’atrapi i que tingui ganes d’aplicar els meus coneixements per tal que persones, empreses, partits polítics i institucions puguin transmetre millor els seus projectes a qui ho desitgin. Per cert, t’agraeixo molt que hagis arribat fins aquí! 🙂 Estem en contacte?

Sóc membre de:               

Col·legi de Periodistes de Catalunya